Wszystkie Koła Gospodyń Wiejskich z obszaru wielkopolski zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym pt. „Skarby wielkopolskiej spiżarni”. Konkurs podzielony został na dwa etapy. Pierwszy, odbędzie się w każdym powiecie województwa wielkopolskiego, a zwycięzcy (zdobywcy I miejsca w każdym z powiatów) przejdą do etapu wojewódzkiego, który wyłoni trzy najlepsze prace konkursowe.
Zadaniem Uczestnika Konkursu jest przygotowanie regionalnego przetworu z polskich owoców lub warzyw, charakterystycznego dla regionu działania KGW wraz z opisem receptury.
Przygotować i przesłać można max. 2 prace konkursowe (po jednej z każdej kategorii):
1) przetwory słodkie (z dodatkiem cukru/miodu lub innych substancji słodzących)
2) przetwory wytrawne (np. słone lub pikantne)
Na szczeblu powiatowym prace konkursowe nadsyłać można do 31 sierpnia br.